Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδός Νεκταρίου Σάββα: Μήνυμα καταδίκης της τρομοκρατίας

Οδός Νεκταρίου Σάββα: Μήνυμα καταδίκης της τρομοκρατίας

poasy

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 601/9/11β

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ένα καθολικό αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος βρίσκει τη λύση του μετά από έντεκα (11) ολόκληρα χρόνια προσπαθειών και παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας μας.

Πρόκειται για τη μετονομασία της Οδού Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια, σε οδό Νεκταρίου Σάββα, ως αναγνώριση της θυσίας του συναδέλφου μας στο βωμό του καθήκοντος και ως πράξη υψηλού συμβολισμού με σαφή μηνύματα καταδίκης της βίας και της τρομοκρατίας.

Η ιστορική αυτή απόφαση ελήφθη χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα της αποδοχής του αιτήματος που είχαμε υποβάλλει εκ νέου ως Ομοσπονδία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές του 2019, αλλά και πρόσφατα στο πλαίσιο του τρισάγιου που πραγματοποιήσαμε στις 17 Ιουνίου 2020 στον τόπο της άνανδρης δολοφονικής  ενέργειας της «Σέχτας Επαναστατών», με θύμα το  συνάδελφό μας.

Στη συνεδρίαση παρέστη κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου, να φέρει το αίτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τους αιρετούς εκπροσώπους των συμπολιτών μας να αποδώσουν με την ψήφο τους τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας, αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα ομόθυμης καταδίκης της βίας και της τρομοκρατίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Δήμαρχο Αθηναίων και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη θετική ανταπόκρισή τους σε ένα χρονίζον αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ευελπιστώντας ότι τέτοιες πράξεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της διαχρονικής απειλής -για την κοινωνία και το κράτους δικαίου μας- της βίας και της τρομοκρατίας.

Ως Ομοσπονδία τασσόμαστε υπέρ της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα, της μόνης αποτελεσματικής ασπίδας εναντίον όσων τους επιβουλεύονται με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .