Πολιτική & Φυσική Ηγεσία: Είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε τα αιτήματά σας!!

Πολιτική & Φυσική Ηγεσία: Είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε τα αιτήματά σας!!

poasy

Αθήνα, 02 Ιουνίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 605/9/97-α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής, κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, και της Ηγεσίας του Σώματος, αποτελούμενη από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, προκειμένου να ενημερωθούμε για τον οδικό χάρτη - χρονοδιάγραμμα επίλυσης των χρόνιων και υπερώριμων αιτημάτων μας, που συμφωνήθηκαν την 19-02-2020 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (605/9/97 από 19-02-2020 σχετική ανακοίνωσή μας).

Από την πλευρά μας, επαναλάβαμε την ανάγκη αναβάθμισηςανωτατοποίησης της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Σχολής Αστυφυλάκων και ειδικότερα τη χορήγηση πτυχίων στους σπουδαστές, ισότιμων με αυτά των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και αντιστοίχων, επιπέδου έξι (6), του εθνικού πλαισίου προσόντων. Το αίτημά μας αυτό, όπως επισημάνθηκε, είναι και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας που στηρίζει και επιζητεί μια αποτελεσματικότερη Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση του βαθμολογίου όλου του αστυνομικού προσωπικού, επισημάναμε ότι η Ηγεσία σήμερα δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του θέματος, αφού, από το έτος 2008 που είχαμε την τελευταία ουσιαστική αναμόρφωση αυτού, έχουν αλλάξει άρδην το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό καθεστώς κ.ά. Τέλος, αναφερθήκαμε στην ανάγκη επαναφοράς των καταργημένων 6.700 οργανικών θέσεων, ένα ζήτημα το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με τη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου βαθμολογίου.

Η Ηγεσία του Σώματος, από την πλευρά της, μας ενημέρωσε ότι είναι σύμφωνη με την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων, ήδη δε υφίσταται πόρισμα από προηγούμενη επιτροπή, στην οποία είχαμε καταθέσει την πρότασή μας και αναμένεται η επικαιροποίηση από την υπάρχουσα. Το θέμα αυτό, όπως μας επισήμαναν, θα νομοθετηθεί εντός του τρέχοντος μηνός. Αναφορικά δε με το βαθμολόγιο, μας γνώρισαν ότι το Σώμα έχει ήδη εντοπίσει τις στρεβλώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες του αστυνομικού προσωπικού (Ανθυπαστυνόμοι, Αστυνομικοί Υποδιευθυντές από Πανελλήνιες κ.λπ.) και η επεξεργασία αυτού θα αφορά το σύνολο των αστυνομικών, ενώ συμφώνησαν με την άποψή μας για την ανάγκη προσαρμογής στις τρέχουσες ανάγκες. Τέλος, σχετικά με την υλοποίηση του ζητήματος αυτού, μας ενημέρωσαν ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε την τελική του μορφή και εν συνεχεία άμεσα θα έχουμε και τη θεσμοθέτησή του.

Η Ομοσπονδία μας, εκπροσωπώντας το αστυνομικό προσωπικό κάθε βαθμίδας, μεθοδικά και θεσμικά, λαμβάνοντας πάντα υπόψη της το τρέχον διεκδικητικό της πλαίσιο, αναδεικνύει, παρεμβαίνει και προτείνει στους εμπλεκόμενους Φορείς λύσεις, με ουσιαστικό και καινοτόμο περιεχόμενο, ενώ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά της σε αγωνιστικές δράσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .