Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς επίλυση ένα ακόμα αίτημα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Ανωτατοποίηση Σχολής Αστυφυλάκων

Προς επίλυση ένα ακόμα αίτημα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Ανωτατοποίηση Σχολής Αστυφυλάκων

poasy

Αθήνα, 18 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ.: 314/6/5-α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ένα ακόμα αίτημα της Ομοσπονδίας μας, το οποίο είχε τεθεί με έμφαση κατά τη συνάντησή μας με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας το Φεβρουάριο 2020, (βλέπε την υπ’ αριθ. 605/9/97 από 19-02-2020 ανακοίνωσή μας) δρομολογείται προς υλοποίηση στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης.

Πρόκειται για την ανωτατοποίηση της  ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Σχολής Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για το συνδικαλιστικό μας κίνημα το οποίο είχε τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς να έχει λάβει σάρκα και οστά ώστε να δικαιωθεί ο αγώνας μας και κυρίως το όραμα του σύγχρονου αστυνομικού για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, μετά τις παρεμβάσεις του για τη θεσμοθέτηση νέου βαθμολογίου – θέμα που είχε επίσης τεθεί στην προαναφερόμενη συνάντηση, επισημαίνει την πάγια θέση της για τη βελτιστοποίηση – αναβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Σχολής Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα τη χορήγηση πτυχίων στους σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων – ισότιμων με αυτά των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και αντιστοίχων, επιπέδου έξι (6), του εθνικού πλαισίου προσόντων.

Η ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης των αστυνομικών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του συνδικαλιστικού μας κινήματος με ουσιαστική αναβάθμιση του περιεχομένου της εκπαίδευσης, καθώς και με νέες διοικητικές δομές, που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των νεοεισαχθέντων σπουδαστών, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Το αίτημα για μια καλύτερη αστυνομική επαγγελματική εκπαίδευση σχετίζεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία επιζητεί και στηρίζει η ελληνική κοινωνία, αφού αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις σύγχρονες ανάγκες και λειτουργίες όλων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .