Εργατική Πρωτομαγιά 2020

Εργατική Πρωτομαγιά 2020

poasy

Αθήνα, 01 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ.: 900/6/14

 
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και τις κοινωνικές ανισότητες, παραδειγματιζόμαστε από τις μάχες και τις θυσίες τους υπέρ της κατοχύρωσης αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας - διαβίωσης και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου για υγεία, ασφάλεια, εργασία, παιδεία, πολιτισμό και ανάπτυξη.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά εορτάζεται εν μέσω πανδημίας, αλλά τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.
Από την πρώτη στιγμή το συνδικάτο μας έβαλε ψηλά στην ατζέντα του την προστασία του δημόσιου αγαθού της υγείας, μέσω και της συμβολής της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του, ως γνήσιου εκφραστή των αγωνιών, των αναγκών και των απαιτήσεων του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Απαιτήσαμε και απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων συναδέλφων μας, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε όλους όσοι βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά του αόρατου εχθρού της πανδημίας COVID-19. Συντασσόμαστε και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για ένα αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, απαιτώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία να πράξει τα δέοντα και για την αναβάθμιση των αστυνομικών υγειονομικών δομών. 
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τέλος, αντλεί χρήσιμα διδάγματα από τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων με στραμμένο το βλέμμα στο σήμερα, καθώς και δικά μας διαχρονικά μεγάλα αιτήματα παραμένουν ανικανοποίητα. Επικινδυνότητα της εργασίας, ελλιπείς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ψαλιδισμένοι μισθοί, ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό, απαρχαιωμένες υποδομές και μέσα συνθέτουν την σημερινή πραγματικότητα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με πίστη και αισιοδοξία ώστε αφενός να βγούμε νικητές από τη μάχη κατά της πανδημίας και αφετέρου να εκπληρωθούν οι προσδοκίες μας για μία Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, στην υπηρεσία της κοινωνίας και της χώρας ολόκληρης.
 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .