Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας αδιαίρετος και ενιαίος οργανισμός

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας αδιαίρετος και ενιαίος οργανισμός

poasy

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 402/10/52-α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και τους κ.κ. Οργανωτικό Γραμματέα Θεόδωρο ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟ, Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένη ΠΑΚΟ και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρο ΤΣΑΪΡΙΔΗ, μετέβη στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετά το πολεμικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των συναδέλφων μας για άμεση παρέμβασή μας, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ως απαίτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Η Ομοσπονδία παρενέβη άμεσα στο Αρχηγείο και έδωσε το δικό της «παρών», σε μια περιοχή που βιώνει, εδώ και χρόνια, την μεταναστευτική κρίση, όσο καμία άλλη περιοχή της χώρας μας, και που απαιτεί από τη συντεταγμένη πολιτεία, την εφαρμογή μιας σοβαρής πολιτικής για την αντιμετώπισή της.

Στο πλαίσιο αυτό, ως γνωστόν, κλήθηκαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας να συμβάλλουν στην εφαρμογή συγκεκριμένων κυβερνητικών αποφάσεων, πλην όμως, οι εξελίξεις δεν ήταν οι αναμενόμενες. Για άλλη μια φορά, ένα κοινωνικό πρόβλημα, διεθνών διαστάσεων, εξελίχθηκε σε αστυνομικό και μάλιστα με την Ελληνική Αστυνομία, να βάλλεται για την εμπλοκή της, ενώ η αποδέσμευσή της λειτούργησε θετικά και με δική μας παρέμβαση σε διάφορα επίπεδα.

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, ως οφείλαμε, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του πυρός, με διαμεσολαβητική διάθεση και σκοπό την εκτόνωση, ενώ άλλοι, οι πλέον αρμόδιοι και έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της αστυνομικής επιχείρησης, παρακολουθούσαν τα διαδραματιζόμενα εκ του μακρόθεν, δημιουργώντας εύλογες απορίες και ερωτηματικά για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Το κυριότερο, δε, που είναι και το πλέον επικίνδυνο, είναι ότι δημιουργήθηκε η αίσθηση «των πολλών αστυνομιών», ενώ η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας αδιαίρετος και ενιαίος οργανισμός, η διάσπαση και ο τεμαχισμός του οποίου, μόνο καταστροφικά αποτελέσματα επιφέρουν. Το γνωρίζουμε από το παρελθόν, σε ανάλογες, μεγάλης κλίμακας, επιχειρήσεις που κατέληξαν σε φιάσκο, το διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες, στην ευαίσθητη περιοχή των βορειανατολικών μας συνόρων.

Τέλος, ως Ομοσπονδία, οφείλουμε να επισημάνουμε τη διαχρονική μας θέση - απαίτησή μας σε τέτοιες περιπτώσεις, να υπάρχει ανάληψη ευθυνών εκ μέρους της ηγεσίας, με τόλμη και παρρησία σε όσα την αφορούν, αλλά και για τη διερεύνηση κάθε συμβάντος που αμαυρώνει τον αστυνομικό θεσμό, που αποπροσανατολίζει από τα υπαρκτά προβλήματα και που εν τέλει, όχι μόνο σκιάζει τις εγκληματικές επιθέσεις, τους τραυματισμούς και τους προπηλακισμούς, αλλά που δυστυχώς ενισχύει και τις υστερικές κραυγές και την αμφισβήτηση του ίδιου του αστυνομικού σώματος.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος   

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .