Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου – Διεξαγωγή 30ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου – Διεξαγωγή 30ου Πανελλαδικού  Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

poasy

Αθήνα, 29  Ιανουαρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 200/2/179α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Συνεδρίασε χθες, 28 Ιανουαρίου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με βασικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τη λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή του 30ου Ετήσιου Πανελλαδικού Συνεδρίου, την ενημέρωση των μελών του για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση και τέλος διάφορα άλλα οργανωτικά θέματα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, λαμβάνοντας το λόγο, στάθηκε στο γεγονός ότι το Δ.Σ. συνεδριάζει μια μόλις εβδομάδα μετά το Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου και παρουσιάστηκε αναλυτικότερα η καθημερινή δράση της Ομοσπονδίας μας και μάλιστα, μας δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξουμε τις προτεραιότητές μας, παρουσία έξι (6) Υπουργών της Κυβέρνησης, οι οποίοι -καθ’ ένας για τον τομέα ευθύνης του- παρουσίασαν τις θέσεις τους σε σχέση με τα αιτήματά μας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, συντάχθηκε με την απαίτησή μας να γίνει το 2020 η χρονιά που θα λυθούν χρόνια αιτήματά μας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την εξέταση μεγάλων ζητημάτων, όπως είναι το μισθολόγιο - βαθμολόγιο, που απασχολούν πολλά χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να απαντήσουμε θετικά μέσα από το διάλογο σε αυτά που αναμένουν από μας οι συνάδελφοί μας. Αυτήν την ευκαιρία πρέπει να εκμεταλλευτούμε διότι τέτοια θέματα θεσμοθετούνται περίπου μια φορά στα είκοσι (20) έτη και οφείλουμε να εργαστούμε με συνέπεια, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να μην μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

Ήδη, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. κατέθεσε στο τραπέζι του διαλόγου με τις άλλες Ομοσπονδίες σχετική πρόσκληση – πρόταση για απεγκλωβισμό του νέου υπό διαμόρφωση μισθολογίου από το βαθμολόγιο και το αμέσως προσεχές διάστημα θα εργαστούμε για την υλοποίησή της, σε συνδυασμό με όσα έχουμε επιτύχει με τις προσφυγές μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα προ του Αυγούστου 2012, αναγνώριση επικινδυνότητας επαγγέλματος κ.ά.).

Υπό αυτήν την έννοια, υπήρξε προβληματισμός του Προεδρείου ως προς την διεξαγωγή αφενός του τακτικού συνεδρίου το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, αφετέρου δε του εκλογικού συνεδρίου εντός της ίδιας χρονιάς, δεδομένου ότι η 3ετής θητεία του Δ.Σ. λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μέχρι πρότινος αντιμετωπίζαμε τη στέρηση των συνδικαλιστικών αδειών, που ισοδυναμούσε με παράλυση του συνδικαλιστικού μας κινήματος και που μόλις πρόσφατα καταφέραμε να επανακτήσουμε με απόφαση, τελικά, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Υπερβαίνοντας αυτές τις δυσκολίες, οφείλουμε να πορευτούμε προς τα δυο (2) αυτά συνέδρια με πνεύμα ενότητας και διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας, πόσο μάλλον όταν η Ομοσπονδία μας, το προσεχές διάστημα, θα προωθήσει και την πρότασή της Αφού εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και έγινε έρευνα αγοράς για την επιλογή της πιο συμφέρουσας οικονομικά προσφοράς, ως προς τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής του Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου, μετά και από την ενημέρωση που παρείχε ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ και ο Ταμίας κ. Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, προτάθηκε στο Δ.Σ. να πραγματοποιηθεί αυτό στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ) την 3 και 4 Μαρτίου 2020 -πρόταση που έγινε αποδεκτή ομόφωνα.

Στη συνέχεια, έλαβαν το λόγο ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πιο βασικές από τις πολλές και διάφορες δράσεις του Προεδρείου και οι οποίες είτε έχουν επιφέρει θετικά αποτελέσματα είτε έχουν δρομολογήσει λύσεις σε σημαντικές εκκρεμότητες, όπως είναι η δυνατότητα συνυπηρέτησης, η διευθέτηση των μεταγωγών ψυχικά νοσούντων, οι αρχικά υποβληθείσες δηλώσεις πόθεν έσχες, η εκπροσώπησή μας στο ΜΤΣ, η τροποποίηση των διατάξεων του ν.4256/2014 κ.ά.

Ακολούθησε συζήτηση επί μέρους οργανωτικών θεμάτων και τέθηκαν ερωτήματα για άλλα ζητήματα, τα οποία μας έχουν απασχολήσει ή θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καλωσόρισε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και ήδη «γεύεται» τους καρπούς της επίπονης εργασίας των στελεχών του, όπως αυτή αποτυπώνεται στα προεδρικά διατάγματα και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε ανακοινώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και εντεύθεν, κάνοντας κοινωνούς αυτών όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να κλείσουμε με επιτυχία τον κύκλο των εργασιών που μας εμπιστεύτηκαν τα μέλη μας και να κάνουμε τον τελικό απολογισμό  ενώπιον των συνέδρων, που διαρκώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, απόρροια  και αυτό της αποτελεσματικότητας της θητείας μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .