Παρούσα η Ομοσπονδία στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Παρούσα η Ομοσπονδία στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

poasy

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 200/4/280

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το παρών έδωσε χθες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, με αναμμένα κεριά και συνθήματα όπως «Καμία Λιγότερη», που πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών, για την δολοφονία της Ελένης ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ.

Ανταποκρινόμενοι στην Πρόσκληση του Συλλόγου, συνεχίζουμε τις δράσεις μας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, η οποία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, είχε πρόσφατα διακινήσει σχετική αφίσα με το μήνυμα «Λύσε τη σιωπή σου - Είμαστε δίπλα σου».

Η δολοφονία της Ελένης ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ, στη Ρόδο,  αποκάλυψε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της βίας που ασκείται στις γυναίκες και στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο είδος γυναικοκτονίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αποτελεί τουλάχιστον το 35% του συνόλου των δολοφονιών γυναικών, παγκοσμίως. Διαπράττεται από άνδρα του στενού οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος, ή άνδρα με τον οποίο υπάρχει, ή υπήρξε προσωπική σχέση (σύζυγο, πρώην σύζυγο, σύντροφο, εραστή). Επίσης, έχει από καιρό καταρριφθεί ο μύθος ότι οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν επίθεση στον δρόμο.

Η Ομοσπονδία μας συντάσσεται σε αυτόν τον αγώνα και ενώνει τη φωνή της για το σπάσιμο όλων των στερεοτύπων και των συμπεριφορών εκείνων που εμποδίζουν τις διωκτικές υπηρεσίες, αλλά και τις κοινωνικές δομές του κράτους να συμβάλλουν στην εξάλειψη της απάνθρωπης και δολοφονικής, πολλές φορές βίας, κατά των γυναικών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .