Ενημέρωση για την Κ.Υ.Α. των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Ενημέρωση για την Κ.Υ.Α. των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

poasy

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 305/3/12α

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για την επίλυση της χρονίζουσας εκκρεμότητας, αναφορικά με τη δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχουν κατατεθεί Ερωτήσεις – Επίκαιρες ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που δίδονται, «έχει συνταχθεί σχέδιο κοινής απόφασης με θέμα «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86  του ν. 4530/2018, το οποίο ήδη έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κυρία Όλγα Γεροβασίλη και έχει αποσταλεί για συνυπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών».

Να σημειωθεί ότι από την απάντηση που δίνει εξάλλου, ο οργανισμός Συγκοινωνίες Αθηνών, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, «ο ΟΑΣΑ αναλαμβάνει να παρέχει ελεύθερη μετακίνηση στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την εκτέλεση της υπηρεσίας του και η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει σε αντάλλαγμα, να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου των φορέων ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΟΣΥ ΑΕ. Ενδεικτικά αναφέρονται η φύλαξη σταθμών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, η αστυνόμευση λεωφορειολωρίδων και η υποστήριξη της λειτουργίας των γερανοφόρων οχημάτων του ΟΑΣΑ».

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία τελεί εν αναμονή και της υπογραφής της σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να λάβει τέλος μια εκκρεμότητα που πέραν του ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση, δυσχεραίνει και την άσκηση του αστυνομικού έργου, καθώς όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως τα ανακύπτοντα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με άλλο τρόπο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .