Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ και Ενώσεων στον Αρχηγό για το προσφυγικό

Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ και Ενώσεων στον Αρχηγό για το προσφυγικό

poasy

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 605/5/22

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, συναντήθηκε στις 23/10/2018, το προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι πρόεδροι τεσσάρων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, προκειμένου να του θέσουν υπόψη του τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες και οι συνάδελφοί μας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, το Μέλος της Ε.Γ. κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, και οι Πρόεδροι των Ενώσεων, Αθήνας κ. Δημοσθένης ΠΑΚΟΣ, Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ, Ορεστιάδας κ. Ηλίας ΑΚΙΔΗΣ και Ροδόπης κ. Βασίλειος ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ.

Στον κ. Αρχηγό, τέθηκαν ειδικότερα τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία μας όσον αφορά τη μη τήρηση των προβλεπομένων από την ισχύουσα νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των αστυνομικών, καθώς και για την καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας τους. Τονίστηκε δε με έμφαση ότι, πέρα από τις διαταγές που εκδίδονται για θέματα αστυνόμευσης κλπ, πρέπει να εκδοθεί και μια διαταγή του Αρχηγείου που θα εξασφαλίζει την απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας, αλλά και τον πειθαρχικό έλεγχο των διοικητών εκείνων που δεν συμμορφώνονται με αυτές.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .